Festival del 70 Aniversari – Fandango de Tres de Xàtiva (vídeo)

El Grup de Danses d’Ibi celebrava el passat dissabte 25 d’abril l’acte central del 70 Aniversari (1945-2015) amb la participació d’un centenar de ballaors i ballaores de totes les èpoques del Grup.

La vesprada començava en la Plaça de l’Església amb una foto conmemorativa i amb un passacarrer de tots els participants fins al Teatre Rio on es va desenvolupar el Festival. La gran resposta del públic va fer que en pocs dies s’agotaren les entrades per al Festival, omplint tant la platea com l’amfiteatre més de 800 persones.

Grup de Danses d'Ibi - Membres actuals
Membres actuals del cos de ball del Grup de Danses d’ibi junt a la Rondalla del 70 Aniversari.

 

Participants del 70 Aniversari del Grup de Danses d'Ibi
Rondalla del 70 Aniversari i totes les parelles que van participar al Festival del 25 d’abril de 2015

Després de que una parella representant de cada època i un grup de xiquets portara uns ciris al peu del Banderí representant tant el passat com el futur del Grup, es projectava un vídeo on els components de la Rondalla, també anteriors i actuals, contaven divertides anècdotes.

Grup de 1964-1974
El grup dels anys 9164-1974 balla la Joteta Enganyà

El Grup actual encetava el ball amb l’U Agarrat de la Torre de les Maçanes i seguidament entrava en escena el Grup dels anys 1964 al 1974.
Unes projeccions de cada un dels 5 Grups que van participar (anys 1964-1974, 1974-1981, 1981-1991, 1991-2000, 2000-2010) obrien els balls de cada u, representant quasi la totalitat del repertori del Grup de Danses d’Ibi: Sandinga, Jota Agarrà, Jota de Tibi, Jota Rodà de Castalla, Fandango d’Onil, Trompot, Villanera, Jota del Castellut,…

Fandango de Tres de Xàtiva
El Grup actual va estrenar al festival el Fandango de Tres de Xàtiva
Jota de Banyeres
La Jota de Banyeres va posar punt i final a les dues hores de Festival del 70 Aniversari

Per a finalitzar el Grup de Danses actual estrenava el Fandango de Tres de Xàtiva, que així s’afegix al repertori. La Jota de Banyeres donava per finalitzada l’actuació i tot el públic assistent era convidat a ballar la Jota de Carrers.

Pròximament s’editarà un DVD amb el Festival del 70 Aniversari i també un documental sobre els 70 anys d’Història del Grup de Danses d’Ibi.

El Grup de Danses d’Ibi vol agraïr a tots els membres tant del cos de ball com de la rondalla que han col.laborat en este Aniversari, i com no, a tot el públic que ens va acompanyar.

La pròxima actuació serà el 18 de juliol al Parc de les Hortes amb el Festival d’Estiu.

Jota de Banyeres
Jota de Banyeres

Per a conseguir les fotografies del Festival: JOSEANTONIO SILVESTRE FOTOGRAFO

Vídeo per: AVANT IMATGE VÍDEOS CREATIUS