Suspensió del Festival d’Estiu 2020

“Dansa Ibi dansa i no deixes de dansar, perquè un poble que dansa, és un poble que sap estimar»

En moments tan difícils, com aquest que estem passant, és quan es demostra el caràcter dels pobles. És quan la identitat com a poble es fa més necessària que mai. El sentir-nos del poble, el ser partícips, el ser necessaris i treballar per millorar el nostre poble, faran que siga més habitable i més respectuós amb la seua gent.

I sens dubte, això ens  ho dóna els nostres costums i tradicions, la nostra història i la manera d`afrontar les dificultats. Aqueixes  costums i tradicions, que naixen del propi poble, perquè elles són l’ essència del propi poble, el nostre.

Qui anava a dir-nos que en el nostre 75 aniversari, en les nostres Noces de Platí (Bodas de platino), anàvem a estar confinats a les nostres cases. Que no podríem fer els acostumats assajos dels dijous, que no podríem anar a festivals i actuacions. Que hauríem de ballar des de casa, separats i dins d’una finestra.

Per això volem comunicar-vos, amb tot el dolor del mon, amb tot el respecte que ens dóna el sofriment dels nostres conveïns que estan patint aquesta maleïda pandèmia i altres malalties, que se n’han anat del nostre costat sense d’ells poder-nos acomiadar.

També dir-los als seus familiars i amics que sempre estan presents en els nostre cor. És per això que hem de suspendre el nostre clàssic Festival d’Estiu, que enguany arribava al seu 43 edició . Això sí, amb el ferm compromís de tornar-lo a realitzar amb més força si cap. Així com el tornar a visitar als veïns amb Dansant pels Barris i tornar a omplir la Plaça la Palla, amb les clàssiques Nits de Ball.

A la nostra gent

“ La nostra gent és aqueixa gent que pel poble es compromet. La nostra gent és aqueixa gent anònima que dia darrere de dia, treballa i lluita perquè el poble, el nostre, tinga vida.”

Amb gent com aquesta, com vosaltres, és compromet el Grup de Danses. Per això , volem donar les gràcies a tot el poble d’ Ibi , per donar-nos suport amb els vostres aplaudiments i la vostra presencia en cada actuació, en cada acte en que necessitem de la vostra presencia.

I permetre’ns , en un aniversari com aquest tan atípic, el tindre un record molt especial a tota eixa gent que ha format part activa del nostre grup ballant, tocant o vestint , sense vosaltres els que hui estem no estaríem ací. Gracies i sabeu, que aquesta sempre serà la vostra casa i la porta sempre estarà oberta.

I com no, també recordar a la nostra Escola Infantil i Juvenil. Dir-vos que comptem amb vosaltres que sou el nostre futur. Demanar als pares i mares que continueu ensenyant als seus fills el respecte per les nostres tradicions. Vosaltres, pares i fills, mares i filles, sou ja part nostra.

I finalment al nostre Cos de Ball i Rondalla, sou el nostre major patrimoni. I dir a aqueix grup de nous components, de vosaltres i nosaltres depèn, que el Grup de Danses, perdure en el temps. Gracies a totes i tots per tot.

                                                                                                            La Directiva

“ L’Amistat és la dansa més bella,
de tots els balls que es podem ballar,
però ja que cuidar-la i ajudar-la,
per a fer-la ben gran.”